020 – 833 44 55

Pyreneeën motorreis.

Follow the dealer naar de Pyreneeën. In september gaan we 6 dagen motorrijden in de Pyreneeën en jij kunt met ons mee! De motorreis organiseren we in samenwerking met Black Hills Motor Tours. 

Meer info

Follow the dealer naar de Pyreneeën.

Op 11 september 2023 gaan we 6 dagen motorrijden in de Pyreneeën en jij kunt met ons mee! Voel de ultieme vrijheid op je eigen Harley-Davidson in dit motorparadijs. Rijd samen met dealer owner Ron de Graaf op de mooiste bergwegen in de Pyreneeën met prachtige vergezichten. Geniet van lekker eten in authentieke Franse en Spaanse dorpjes en ervaar het comfort van luxere hotels.

De reissom is € 1.050. Daarbij is inbegrepen:

  • Retour vliegticket Amsterdam - Toulouse (11-16 sept)
  • Overnachtingen in luxere hotels (eenpersoonskamer toeslag € 350)
  • Voorrijder en reisbegeleiding 

Transport van jouw motorfiets wordt door ons verzorgd (tegen een meerprijs). We zijn druk bezig om dit te organiseren en geven hier z.s.m. meer informatie over. De reis wordt georganiseerd door Black Hills Motor Tours. We rijden in een kleine groep van maximaal 10 motoren. Vol = vol.

De "Follow the dealer" reis naar de Pyreneeën is volgeboekt.

Bekijk het 6-daagse reisschema 

Follow the dealer.

Toen ik vertelde aan Bert Wennekes van Black Hills Motortours dat ik graag een trip in de Pyreneeën wilde maken. Kreeg ik als response “Nou dan rijd je maar eens achter mij aan. Follow me!”.

Bert woont daar toevallig vlakbij en kent de streek als zijn eigen broekzak. Deze ervaren en sportieve oud militair gaat mij gidsen door het gebied. En ik ga hem volgen met alle plezier en vertrouwen. En jij kunt mee. We gaan met max tien bikes en ik laat mijn vrouw thuis….Wat jij doet moet jij natuurlijk weten.

Ron de Graaf - Dealer principal Harley-Davidson Amsterdam & Rotterdam

Reisschema 6-daagse motorreis Pyreneeën.

DAG 1 - 120km

Aankomst en eerste rijdag

Vlucht van Amsterdam naar Toulouse per KLM Cityhopper. Na aankomst wordt u opgevangen door de begeleiding en verplaatsen we ons naar de locatie waar de motoren staan. Aansluitend rijden we via mooie wegen naar de vestingstad Carcassonne waar we de nacht doorbrengen. We bezoeken uiteraard de citadel en genieten een diner in één van de vele authentieke restaurants die Carcassonne rijk is.

DAG 2 - 160km             

Carcassonne- Andorra La Vella

Na het ontbijt verlaten we Carcassonne in zuidelijke richting en rijden we richting Limoux, bekend bij vele Nederlandse toeristen die dit stadje met name in de zomer bezoeken. Na het verlaten van Limoux zal het opvallen dat de heuvels hoger en de wegen bochtiger worden. Na Guillan rijden we echt het motorparadijs binnen. Via de prachtige Gorges de L’ Aude rijden we naar Ax Les Thermes. Aansluitend rijden we via de N20 naar Andorra het eindpunt van deze dag.

DAG 3 - 150km

Andorra La Vella-Andorra La Vella                

Vandaag staat een rondrit op het programma waarbij we 3 landen aandoen. We rijden in zuid-westelijke richting naar Spanje. Prachtige vergezichten, kleine dorpjes en prachtige wegen vallen ons ten deel. Onze route leidt ons van Seo-de-Urgel naar Puigcerda gelegen in de regio Catalonië. Een typisch Catalaanse lunch staat hier gepland. We verlaten Puigcerda in noord-oostelijke richting en rijden voor even Frankrijk weer binnen.  Aansluitend rijden we via de Col de Puymorens weer terug naar Andorra.

Dag 4 - 200km

Andorra La Vella- Bagnères de Luchon       

Vandaag een rit langs de noordzijde van de Pyreneeën.  We verlaten Andorra definitief en rijden richting Ax Les Thermes om vanaf daar richting Tarascon-Sur-Ariège te rijden. Op dit deel van de route zien we rechts de Pic de St-Barthelémy en links het plateau de Beille, bekend van onder meer de Tour de France. Daarna rijden we door om via de Pic de Peyroutet naar Aulus les Bains te rijden. Aansluitend rijden we via de Col de Portet D’Aspet en de Col de Menté naar Bagnères de Luchon. In dit kuuroord vinden we de rust en de goede kwaliteit van eten en drinken die we na deze dag hard nodig hebben.

Dag 5 - 200km

Bagnères de Luchon- Bagnères de Luchon

Vandaag rijden we onze Koninginnerit! We rijden binnendoor naar Loudenvielle en rijden vanaf daar noordwaarts naar Arreau vanaf waar we de Col D’Aspin vanaf zijn mooiste kant gaan beklimmen. Uiteraard stoppen we boven om te genieten van het uitzicht en om de noodzakelijke foto’s te maken. Na de uitdagende afdaling volgt al snel de klim naar de Col du Tourmalet. Boven is er weer een stop gepland waarbij we uitzicht hebben op de Pic du Midi de Bigorre, deze reus heeft een hoogte van 2876m. Vanaf Argelès-Gazost rijden we uiteindelijk weer oostwaarts om via de route naar Belvédère du Mont Né nog extra waarde aan deze prachtige dag toe te voegen. Het zwaartepunt zou wel eens op het eind van de dag kunnen liggen.

Dag 6 - 160km

Bagnères de Luchon- Toulouse

Helaas komt aan alle moois een eind. Gelukkig rijden we via (nog steeds) uitdagende wegen richting Toulouse. We plannen een lunch bij het Relais du Chateau in Saint Blancard van de Nederlanders Jos en Anja. Via de stadjes Samatan, Lombez en L’isle Jourdain rijden we richting Toulouse. Met de navigatie op “ avontuurlijke route” weten we ook hier weer een mooie dag van te maken.

Bij Toulouse nemen we afscheid van onze motoren en worden we naar het vliegveld vervoerd. Hier wordt de terugreis naar Nederland aanvaard.

De "Follow the dealer" reis naar de Pyreneeën is volgeboekt.