020 – 833 44 55

Zakelijk motorrijden.

Ondernemers opgelet! Wist je dat het fiscaal voordelig kan zijn om je Harley-Davidson zakelijk te rijden? 

Meer informatie


Motorrijden op zijn voordeligst. 

Een Harley-Davidson biedt vrijheid. Denk eens aan de rijd die je bespaart tijdens het filerijden en het zoeken naar een parkeerplaats. Maar wist je dat je naast tijd ook veel geld kan besparen als je een Harley-Davidson aanschaft? Motorrijden is op fiscaal gebied namelijk zeer aantrekkelijk. Zeker als je kiest voor een Harley-Davidson op de zaak! Wij van Harley-Davidson Amsterdam & Rotterdam zetten de voordelen op een rij:

 Je hebt fiscaal voordeel. 

Voor alle rechtsvormen brengt een Harley-Davidson op de zaak fiscale voordelen met zich mee! Ben je zzp’er of heb je een eenmanszaak en is minimaal 10% van de kilometers die je rijdt zakelijk? Dan zijn de kosten en de afschrijvingslasten aftrekbaar van het resultaat van je onderneming. Dit kan een mooie belastingbesparing opleveren. De tarieven van de belasting. Over de winst lopen immers op tot 51,75%.

Als je de Harley-Davidson zakelijk financiert, dan is de rente ook aftrekbaar.

 Let op! Er is (nog) geen verplichting om een kilometeradministratie bij te houden voor privé en/of zakelijke kilometers. Je mag er de privé gereden kilometers aan het einde van het jaar naar eigen inzicht opgeven en afrekenen van privé naar “de zaak”.

Contactformulier zakelijk Harley rijden.

Wil je meer weten over zakelijk Harley rijden? Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vereist
Vereist
Vereist
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

Heb je een B.V.? 

 Dan kan je de Harley-Davidson door de B.V. laten aanschaffen. In dit geval zijn de afschrijving, gebruikskosten en eventuele rente aftrekbaar. Bovendien zijn de kosten van een financial leaseovereenkomst ook aftrekbaar.

 Je kan de btw aftrekken. 

 Wanneer je de Harley-Davidson zakelijk koopt of financiert, is de btw op de aanschaf- en gebruikskosten aftrekbaar. 

 *goed om te weten: als je de Harley-Davidson als ondernemer privé zou kopen, dan is de btw-aftrek mogelijk als je de Harley-Davidson minimaal 10% zakelijk gebruikt. 

Je kan gebruik maken van de investeringsaftrek.

 Koop of financier je de Harley-Davidson zakelijk en zet je de Harley-Davidson op de balans van je onderneming? Dan kan het zijn dat er een extra aftrekpost van toepassing is voor jou, namelijk; de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

 Dit is een eenmalig extra aftrekpost. Hoe hoog deze is, hangt af van je investering. Als je een Harley-Davidson aanschaft in totaal maximaal €57.321 investeert, kan je tot 28% van je netto investeringsbedrag aftrekken. Daarboven neemt de investeringsaftrek geleidelijk af. Je kan deze aftrek eenvoudig in je aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verwerken. 

 

Je hebt een lagere bijtelling voor privégebruik. 

Als je zakelijk aangeschafte Harley-Davidson privé gebruikt, betaal je bijtelling. Die bijtelling is echter een stuk lager dan bij een auto. 

 De bijtelling voor Harley-Davidson bestaat uit het werkelijk aantal gereden privé kilometers vermenigvuldigd met de kostprijs per kilometer. Bij een B.V. wordt dit als loon verwerkt, waarbij eventueel de vrije ruimte van de werkkostenregeling nog kan worden gebruikt. Word je winst belast met inkomstenbelasting, dan wordt de bijtelling in mindering gebracht op de aftrekbare kosten van de Harley-Davidson.